Zvyšování cen potravin přiválo pořádný průvan do našich peněženek. Proto hledáme možnosti, kde ušetřit. Zapomeňte na fastfood a myslete na své zdraví! I za pár drobných si umíte na talíři vyčarovat zdravou porci vitamínů.
Na skvělé jídlo, které vás nabije energií, zcela postačí pár čerstvých surovin. Nevěříte? Recept od populárního foodblogera Viktora Kalivody, známého jako Metalhead In The Kitchen, vás o tom přesvědčí. Vychutnat si ho mohou všichni i ti, kteří netolerují laktózu.
Rukolový salát s bataty podle Metalhead In The Kitchen (bez laktózy)
Suroviny na 2 porce:
500 g batatů
125 g rukoly
semínka (dýňová)
olivový olej
sůl / pepř
Na dresink:
200 g K-free tvaroh
2 pl kremžská hořčice
1čl medu
½ čl. červené mleté papriky
Postup:
Troubu rozehřejeme na 220 °C. Bataty opláchneme, rozřízneme na polovinu a dáme na plech s pečícím papírem. (Brambory pečeme se slupkou ale můžeme je i oloupat.) Osolíme, opepříme, jemně polijeme olivovým olejem a vložíme do trouby na 20 – 25 minut, nebo dokud nezměknou.
Během pečení si vytvoříme dresink tak, že smícháme všechny suroviny na dresink.
Upečené bataty vyjmeme z trouby a vychladlé nařežeme na kostičky. Rukolu smícháme s bataty, přidáme oblíbená semínka, polijeme dresinkem a servírujeme.
Náš tip: Vše potřebné (nejen na rukolový salát od Viktora), jakož i široký sortiment čerstvých produktů bez lepku a laktózy naleznete pod značkou K-free pod jednou střechou v Kauflandu.
Viktor: Moje tipy jak ušetřit při nákupu a vaření
I vy šetříte všude, kde se dá? Jak ušetřit při nákupu potravin, zamezit plýtvání a zároveň si každý den dopřát čerstvou porci vitamínů, vám poradí známý foodbloger Viktor. Takhle na to jde on:

Aktivně využívám slevy. Když si doma uvaříte jídlo na víkend, nebo i do práce z čerstvých surovin, ušetříte víc, než kdybyste obědvali v jídelně či restauraci. Čas, který věnujete prostudování akciových nabídek, proto není ztracen.
Nakupuji raději méně a častěji, aby se mi v chladničce nehromadily potraviny.
Pokud mi přece něco zvýší z jídla, tak to jednoduše zamrazím a když nemám čas vařit, něco vytáhnu z mrazničky. Raději mám sice čerstvá jídla, ale znáte to…
Experimentuji a vymýšlím si nová jídla i ze zbylých brambor, rýže či zeleniny. Stojí to za to!
Preferují členové vaší rodiny maso? Ušetříte, pokud jim jako přílohu nabídnete i zeleninu nebo přívarek.
Můj tip pro mlsouny – domácí koláč může být levnější a chutnější než koupené sušenky.