Špenátové rizoto jako směska chuti a vitamínů. Dopřejte si lehký, ale vyživující oběd

Rizoto speciálně představovat není třeba. Znáte však jeho nejzdravější variantu? Pokud ještě ne, měli byste ji co nejdříve vyzkoušet.

Špenátové rizoto může snést pro mnohé odpudivě – ale když ho ochutnáte, zjistíte, že je příjemně lahodné

Potřebujete:
250g rýže Arboria
mražený špenát
100g parmezánu
0,5l zeleninového vývaru
1dcl bílého vína
olivový olej
česnek
cibule
máslo
Postup:
Na oleji si osmahneme nakrájenou cibulku a přibližně půlku stroužku česneku. Přidáme k nim rýži a vše spolu orestujeme. Následně to podlijeme bílým vínem, které necháme trochu odpařit a poté ještě přiběžně podléváme vývarem, tak, aby byla rýže podlitá teprve tehdy, když se dávka vývaru odpaří.

Když už je rýže zpola uvařená, přidáme špenát. Do hotového přidáme máslo a parmazán. Podáváme posypané parmazánem a ozdobené bylinkami.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram