Rizoto speciálně představovat není třeba. Znáte však jeho nejzdravější variantu? Pokud ještě ne, měli byste ji co nejdříve vyzkoušet.
Špenátové rizoto může snést pro mnohé odpudivě – ale když ho ochutnáte, zjistíte, že je příjemně lahodné
Potřebujete:
250g rýže Arboria
mražený špenát
100g parmezánu
0,5l zeleninového vývaru
1dcl bílého vína
olivový olej
česnek
cibule
máslo
Postup:
Na oleji si osmahneme nakrájenou cibulku a přibližně půlku stroužku česneku. Přidáme k nim rýži a vše spolu orestujeme. Následně to podlijeme bílým vínem, které necháme trochu odpařit a poté ještě přiběžně podléváme vývarem, tak, aby byla rýže podlitá teprve tehdy, když se dávka vývaru odpaří.

Když už je rýže zpola uvařená, přidáme špenát. Do hotového přidáme máslo a parmazán. Podáváme posypané parmazánem a ozdobené bylinkami.